Minder Kopen, Bewuster Consumeren….

Buy Less, Consume Smart

Minder kopen, bewuster consumeren. Niet echt een slogan die je zou verwachten bij een webshop! Toch is het één van de reden waarom wij zo enthousiast zijn over getSIGG. Onze verbondenheid met de natuur, gezondheid en schoonheid in het algemeen, daagt ons uit deel te nemen aan het behoud en welzijn van onszelf en van onze planeet.

Koopgedrag

We kopen met z’n allen heel wat spullen, vaak overbodig of met een korte levensduur. Jammer, want naast verspilling van geld, is het ook verspilling van energie, tijd en mankracht die nodig is om een product tot stand te brengen en naar zijn bestemming te vervoeren. Echter, wij zijn er van overtuigd dat het op een veel duurzamere manier kan, door alleen dat aan te schaffen wat je daadwerkelijk nodig hebt en van een goede kwaliteit is, zodat het langer meegaat!

Waardebepaling

Of het nu om een kledingstuk, meubelstuk of drinkfles gaat, met de aanschaf van iets duurzaams of kwalitatief hoogwaardig ben je verzekerd van vele jaren plezier, die uiteindelijk kostenbesparend is. Het is onze persoonlijke ervaring dat het mooie kledingstuk bij het verstrijken van de tijd beter bij je gaat passen, de oude bank lekkerder zit en de oude drinkfles dierbaarder wordt door de afstanden die je samen hebt afgelegd in combinatie met de vele herinneringen.

 

Consumptie gedrag

Als we denken dat nieuw en méér altijd beter is,consumptie gedrag
lopen we voorbij aan de werkelijke waarde van bezit.

Het is dan ook niet gek dat we door de overheid en economen niet langer als ‘burgers’ worden aangeduid, maar als ‘consumenten’.
Onze hele economie is opgebouwd rondom ons consumptie-gedrag.

Maar wat heb je aan een bloeiende economie, als onze planeet als gevolg hiervan vernietigd wordt
en dicht slipt met afval en afgedankte spullen?

 

Uitdaging

Onze huidige crisis geeft misschien wel het juiste antwoord en daagt ons uit om over te gaan naar een andere manier van denken; holistisch, creatiever en met gevoel voor persoonlijke verantwoordelijkheid. Dat vergt moed, kracht en doorzettingsvermogen. Maar je krijgt er uiteindelijk iets waardevols voor terug in de vorm van innerlijke vrede, tevredenheid en duurzaam geluk, met als uitgangspunt dat we een leefbare aarde achterlaten voor de toekomstige generaties.

Balans

Wij van getSIGG creëren uitsluitend vanuit ons hart met als speerpunten; kwaliteit, eerlijkheid, eenvoud en innovatie. Tegelijkertijd beseffen we dat het ook belangrijk is een balans hierin te vinden. We zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is een comfortabel leven te leiden en zorg te dragen voor het welzijn van ons ecosysteem.

Tot slot de slogan van inspirator Yvon Chouinard, oprichter en eigenaar van het kledingmerk ‘Patagonia’.

Creëer de beste producten, veroorzaak geen onnodige schade, gebruik je bedrijf om te inspireren en oplossingen te implementeren voor onze ecologische crisis.
~ Patagonia’s mission statement

Bekijk hier het gratis E-book van Patagonia eigenaar Yvon Chouinard:
The Responsible Economy: You are part of it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *